Πώς να καθαρίζετε σωστά και φυσικά τα laminate δάπεδα

 

vileda-supermocio-microfibre-and-cotton-mop (3).jpg

Αν ζείτε στο δικό σας σπίτι, πιθανώς να καταλαβαίνετε τη γοητεία των πατωμάτων laminate. Είναι μια εξαιρετική επιλογή λόγω της αντοχής τους, της προσιτής τιμής τους και της ευκολίας με την οποία μιμούνται την εμφάνιση του φυσικού ξύλου. Παρόλα αυτά για να διατηρήσετε τα πατώματα laminate, ώστε να δείχνουν όσο το δυνατόν καλύτερα και να παραταθεί η διάρκεια ζωής τους, η καθαριότητα με σφουγγαρίστρα μικροϊνών και η συντήρηση του δαπέδου είναι ουσιώδεις. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τον καλύτερο τρόπο να καθαρίσετε το laminate δάπεδό σας.

Πώς να καθαρίσετε το laminate πάτωμα

Τα πατώματα laminate είναι μια δημοφιλής επιλογή λόγω της αντοχής τους και της ευκολίας συντήρησής τους. Ωστόσο για να διατηρήσετε την καλή τους εμφάνιση είναι κρίσιμο να ξέρετε πώς να καθαρίσετε σωστά τα laminate δάπεδα.

Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε αυτόν τον τύπο ξύλινου πατώματος

Για να καθαρίσετε τα laminate πατώματα, θα χρειαστείτε μια μαλακή σκούπα με απαλές τρίχες ή παρκετέζα, έναν κάδο με ζεστό νερό και μια σφουγγαρίστρα μικροϊνών. Αποφύγετε τις σκληρές χημικές ουσίες ή τα χημικά καθαριστικά, καθώς αυτά μπορεί να βλάψουν το φινίρισμα του πατώματος.

1.       Σκουπίστε ή περάστε με την παρκετέζα το πάτωμα για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τα σωματίδια.

2.       Βρέξτε τη σφουγγαρίστρα μικροϊνών και στίψτε τη μέχρι να μείνει σχεδόν στεγνή.

3.       Προσθέστε μια μικρή ποσότητα ξίδι ή ήπιου απορρυπαντικού πιάτων στο νερό του κάδου.

4.       Βουτήξτε τη σφουγγαρίστρα μικροϊνών στο καθαριστικό διάλυμα του κουβά και στίψτε τη σφουγγαρίστρα.

5.       Σκουπίστε το πάτωμα με κίνηση προς τα πίσω και προς τα εμπρός, χρησιμοποιώντας μικρή ποσότητα καθαριστικού διαλύματος.

6.       Ξεπλύνετε τη σφουγγαρίστρα μικροϊνών συχνά σε καθαρό νερό.

7.       Αφήστε το πάτωμα να στεγνώσει πλήρως.

 

Τι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να καθαρίσουμε ένα πάτωμα laminate;

Ένα συνηθισμένο ερώτημα είναι εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατμό για τον καθαρισμό ενός πατώματος laminate. Είναι καλύτερο να αποφύγετε τη χρήση ατμού σε laminate δάπεδα, καθώς η υπερβολική υγρασία μπορεί να βλάψει το υλικό και να χαλάσει τη σύνδεση των αρμών.

Αντί γι’ αυτό επιλέξτε μια νωπή σφουγγαρίστρα μικροϊνών με ήπιο καθαριστικό που είναι σχεδιασμένη ειδικά για πατώματα laminate. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ακεραιότητα του πατώματος ενώ το καθαρίζετε.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ατμό για τον καθαρισμό ενός laminate πατώματος;

Δεν συνιστάται ο καθαρισμός με ατμό για laminate πατώματα, καθώς η υψηλή θερμοκρασία και υγρασία μπορεί να προκαλέσουν απόκλιση, διαρροή ή ακόμη και διαχωρισμό των πλακών laminate. Αντ’ αυτού επικεντρωθείτε σε απαλές μεθόδους καθαρισμού για να διατηρήσετε την ομορφιά και τη μακροζωία του laminate πατώματός σας.

Καθαρίστε τα πατώματα laminate φυσικά

Αν προτιμάτε φυσικές λύσεις καθαρισμού, μπορείτε να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα πατώματα laminate χρησιμοποιώντας ξίδι.

Αναμείξτε ίσες ποσότητες νερού και ξιδιού σε ένα μπουκάλι με σπρέι. Ψεκάστε ελαφρά το διάλυμα στο πάτωμα και καθαρίστε το με μια σφουγγαρίστρα μικροϊνών, η οποία θα πρέπει να είναι απλώς νωπή, χωρίς υπερβολική υγρασία.

Αυτή η μέθοδος θα αφήσει το laminate δάπεδό σας καθαρό και χωρίς σημάδια χωρίς τη χρήση σκληρών χημικών.

 

Καθαρίστε το laminate πάτωμα με ξίδι

Το ξίδι είναι ένα φανταστικό φυσικό καθαριστικό, που όχι μόνο αφαιρεί αποτελεσματικά τη βρωμιά και τους λεκέδες, αλλά αφήνει επίσης το δάπεδο χωρίς σημάδια.

Οι απολυμαντικές του ιδιότητες βοηθούν επίσης να διατηρείτε ένα υγιεινό περιβάλλον στο σπίτι σας.

Να θυμάστε πάντα να χρησιμοποιείτε μια νωπή σφουγγαρίστρα μικροϊνών αντί για μια πολύ υγρή σφουγγαρίστρα, καθώς η υπερβολική υγρασία μπορεί να βλάψει το laminate.

 

Συμπέρασμα

Είτε επιλέξετε να καθαρίσετε με ένα ήπιο καθαριστικό, ειδικό για laminate πάτωμα, είτε επιλέξετε μια φυσική λύση όπως το ξίδι, η τακτική φροντίδα θα εξασφαλίσει, ότι τα πατώματά σας θα παραμείνουν σε άψογη κατάσταση. 

Για προϊόντα καθαρισμού υψηλής ποιότητας, εξερευνήστε τις επιλογές της Vileda. Η σειρά μας από λύσεις καθαρισμού δαπέδου είναι σχεδιασμένη για να καθιστά τη διαδικασία καθαρισμού αποτελεσματική και αποδοτική, βοηθώντας σας να έχετε λαμπερά, καθαρά πατώματα laminate με βιώσιμο τρόπο.

a brand of FREUDENBERG